Tips, strips en weetjes

Weetje

Bij het maken van een Eweno stroopwafel wordt de wafel rond uitgestoken, waardoor ze allemaal even groot worden. De randjes die overblijven noemen we snippers of koekkruimels.

Smultip

Strooi wat snippers als topping over oranjevla* en je hebt een heerlijk toetje. Snippers zijn ook erg lekker in vanillevla, yoghurt of ijs.
*Oranjevla (sinaasappelsmaak vla) is vaak verkrijgbaar rond Koningsdag of grote sportevenementen.

Smultip

Een echte Eweno stroopwafel smaakt het lekkerst op kamertemperatuur. Je proeft dan de pure, onderscheidende ingrediënten. Wil je de stroopwafel toch warm eten, verwarm ‘m dan enkele seconden in de magnetron. Je kunt de stroopwafel ook op je kop koffie, thee of warme chocolademelk leggen. Maar let op! De warme vochtdamp maakt de krokante wafel weliswaar warm, maar ook zacht.

Bewaartip

Eweno stroopwafels bewaar je bij voorkeur in de koelkast. Dit om ze zo lang mogelijk vers te houden. In een Eweno stroopwafel zit een zachte stroop en door ze koel te bewaren, is de stroop hard. Zo voorkom je dat het vocht uit de stroop in de wafel trekt. Vocht en wisselingen van temperatuur verouderen de wafel sneller. Wel even 15 minuten voor consumptie uit de koelkast halen en op kamertemperatuur brengen, dan wordt de stroop weer heerlijk zacht. Wil je de stroopwafels lang bewaren, dan kun je ze heel goed invriezen.

Weetje

Het Amerikaanse tijdschrift Food & Wine vermoedt: Het zijn vooral de stroopwafels die Nederlanders gelukkig maken. “Although there are a number of reasons that might be cause for Dutch happiness, including their love of canals and tulips, relaxed stances on drugs and sex and the number of windmills found in the countryside, we think stroopwafel might have something to do with it as well”. Bron: Food & Wine Magazine.

Kadotip

Een pak van 12 Eweno stroopwafels krijgt nóg meer een typisch Hollands karakter in een stroopwafelblik. Hierdoor wordt het ook zeer gewaardeerd als kado of relatiegeschenk in het buitenland. Er zijn 5 uitvoeringen verkrijgbaar bij ons op de markt én in onze webshop.
Elk blik wordt verpakt in cellofaan met een rood-wit-blauw lint.

 

Bespaartip

Haal ‘m nu op aan de kraam, de ‘SuperStroopwafel Fancard’.
Koop je acht Eweno SuperStroopwafels op vertoon van de Fancard, dan krijg je de negende GRATIS.

Bespaartip

Woon je in het buitenland, bestel dan een doos Eweno stroopwafels samen met andere liefhebbers.
De verzendkosten per pak zijn dan een stuk lager.

 

 

© 2016 Foto’s: Sylvia te Riele Fotografie.
© 2020 Striptekeningen Alex Turk.