De Bakkerij

In 1953 start Ed Noordegraaf een kleine stroopwafelbakkerij in de binnenstad van Gouda. Voor de naam van de onderneming gebruikt hij de eerste letters van zijn voornamen en de eerste twee letters van zijn achternaam: -E-Wé-NO-. De stroopwafels bestaan uit alleen de allerbeste ingrediënten, kunstmatige stoffen worden niet gebruikt. Het unieke recept van de Eweno stroopwafels is al gauw een groot succes. Ed’s broer Hans en zoon Ed jr. komen in de zaak en bakken de lekkernij ook buiten Gouda op vele markten en braderieën. De bakkerij groeit, verhuist naar Alphen aan den Rijn en krijgt een moderne, doch ambachtelijke stroopwafellijn met een productie van 3600 stroopwafels per uur. De populariteit van de oer-Hollandse stroopwafel stijgt ook in het buitenland. Ed bakt stroopwafels op vele buitenlandse beurzen en haalt hiermee geregeld het nieuws. Ook zoon Patrick komt in de zaak en neemt de bakkerij over. Nog steeds worden onze stroopwafels op ambachtelijke wijze gebakken en op de markten begroeten wij dagelijks nog vele klanten van toen. Van hen soms zelfs de derde generatie. Allemaal verknocht aan de kwaliteit van onze heerlijke, verse Eweno stroopwafels.

   

Eweno Stroopwafels